Architecture, Featured
Backyard guesthouse by Martin Kallesø Architects

Backyard guesthouse optimizes use of space, light and view

Designed by Martin Kallesø Architects, the 183-square feet backyard guesthouse is designed to offer tranquil living space to visitors. It is located near a fjord in Praestro, Denmark and surrounded by lush green environment with serene sights.

The guesthouse is constructed from black painted wood siding. It is purposely built in an asymmetric shape so its windows would face away from the adjacent homes, providing maximum views. Moreover, its irregular shape helps to optimize use of space, light and view without much effort.

Interior on the other hand is clad in wood veneer forming clear contrast to its exterior. To provide warm and relaxing atmosphere, large glass windows are used for allowing natural interaction with outside environment. It is indeed a perfect hideaway space for visitors who want to escape hectic city life and relax in peace.

Backyard guesthouse by Martin Kallesø Architects

It is constructed from black painted wood siding

Backyard guesthouse by Martin Kallesø Architects

The guesthouse is purposely built in an asymmetric shape to make perfect use of space

Backyard guesthouse by Martin Kallesø Architects

Warm interior with perfect lighting makes a cozy bedroom area

Backyard guesthouse by Martin Kallesø Architects

Interior of the building is is clad in wood veneer

Credit: Contemporist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Load More By Monika Thakur
Load More In Architecture

Check Also

DDM Architectuur’s Bras House Blends Elegant and Minimalist Features Seamlessly

DDM Architectuur has created a stunning single-family house ...

Newsletter

Our favorites

best-home-decorating-ideas

best-modern-chair-design

best-easy-diy-projects-and-crafts

modern-pet-furniture-ideas