Architecture

Heneghan Peng Architects designs Airbnb’s new office in Dublin

The award-winning design studio Heneghan Peng Architects of Dublin has designed plenty of museums, commercial buildings, offices and bridges. In 2014, the architecture firm also collaborated with Airbnb to design their Dublin office. Recently, the design partnership also came in highlights for winning a competition for designing the Canadian Canoe Museum. Airbnb has again approached Heneghan Peng Architects to design The ‘Warehouse’ its new international headquarters in Dublin. This 4,000-square-meter workplace has both collaborative and private working areas, where more than 400 employees work together. The multi-functional central staircase and lounge is dubbed as Agora, and it is the focal point that can be used for events, conferences and open discussions in the office.  

The design firm completely renovated the old structure and designed the new office with innovative ‘neighborhood concept’ for ensuring productive workspace with ideal employee visibility. The Warehouse has 29 neighborhoods with large communal tables, personal storage, sit stands and one lounge area to ensure enough privacy along with optimal interaction between workers. Over the central open lounge, there are two decks with seating spaces for employees. Airbnb’s environments team said, the combination of neighborhoods with the visual and physical connection across the atrium provides just the right balance of privacy and socialization.  

For designing meeting rooms, environments team of the firm has captured ideas from Airbnb listings around the world including quality decor from a house in Montpellier, France and replica of a dining table from a Romanian listing. The team also worked with regional employees for furnishing these rooms.

The Warehouse is a modern office with interior spaces designed to gives its employees a fantastic opportunity either to work separately or with colleagues.

Central staircase as focal point in the office

Central staircase as focal point in the office

Multi=functional central lounge

Offices built around the multi-functional central lounge

Decks with separate seating areas in first floor of the building

Decks with separate seating areas in first floor of the building

Private spaces for working solely

Private spaces for working solely

Communal desks replacing individual desks

Communal desks replacing individual desks

Local employees helped in designing meeting rooms

Local employees helped in designing meeting rooms

All cabins in office are designed as per 'Neighborhood' concept

All cabins in office are designed as per ‘Neighborhood’ concept for optimal visual interaction 

Mixture of private and collaborative workspace

Mixture of private and collaborative work space

High ceiling with hanging office lights

High ceiling with suspended office lights

Stylish use of wood and colors

Stylish use of wood and colors

The Warehouse is recently completed in April, 2016

The Warehouse is completed in April, 2016

Via: DesignBoom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Surman Weston’s cork-clad office shed for backyards

Surman Weston, a London design firm, has created ...