Architecture, Featured
Kaprys Home by Estudio Galera Arquitectura

Kaprys home rests atop a sand dune surrounded by wood

Argentina-based architectural firm Estudio Galera Arquitectura has developed a minimalistic contemporary holiday residence dubbed Kaprys Home. The rest house sits atop a sand dune surrounded by forest wood in Carilo, Argentina. It is built on two walls and few columns to offer beautiful flying view of the neighboring forest.

The entire property is built mainly of concrete, brick-walled hollow, aluminum joinery and wood and hardwood decks. This L-shaped house is elevated from the ground level to minimize its impact on natural environment. On entering the ground level you’ll witness a spacious living area and kitchen along with dining area. Upper level consists of bedrooms and a covered barbecue terrace for making social gatherings more special along with 360-degree forest views.

A concrete staircase forms a dainty connection between two different levels of the house. There are plenty of glass walls throughout the house to bring in natural daylight and offer maximum outside views through almost every section of the dwelling. The park outside the residence is used for coastal vegetation suitable to environmental conditions. The architects have brilliantly created a chic shelter that interacts with nature, providing pleasant living space to the inhabitants.

Kaprys Home by Estudio Galera Arquitectura

L-shaped building is designed to offer maximum landscape views to the inhabitants

Kaprys Home by Estudio Galera Arquitectura

There is a wide parking space underneath the elevated building structure

Kaprys Home by Estudio Galera Arquitectura

Spacious living area is lined with minimal interior decor

Kaprys Home by Estudio Galera Arquitectura

Kitchen and dining area also has minimal interior decor

Kaprys Home by Estudio Galera Arquitectura

Fully equipped kitchen also has huge glass walls for maximum outside views

Kaprys Home by Estudio Galera Arquitectura

The dining area with a tinge of colorful interior

Kaprys Home by Estudio Galera Arquitectura

Concrete staircase forms a connection between two different levels of the house

Via: Archello

Load More By Monika Thakur
Load More In Architecture

Check Also

Cantilevered House Made of Stacked Concrete Square Tubes has Rooftop Swimming Pool

Eastern Design Office has created a concrete square ...