Architecture
Re-slope House by Tomohiro Hata

Kobe’s Re-slope House is cleverly filled with light and air

Japanese architect Tomohiro Hata has amazingly constructed a light-filled residence with broad pitched roof in Kobe. Named the Re-slope House, the interior is clad in plywood and features abundance of skylights and windows to bring in light and air naturally. The abode extends across the sloping terrain, while the entire natural topography has been restored beautifully; hence it’s aptly named as per its attitude.

From certain distance, the residence looks like a windowless, metal-clad box resting on a street. However, several skylights and windows are formed to its rear side. These huge glass windows and skylights offer clear outside views of the street and neighboring sights. This way the open airy space allows you to interact with the surrounding environment effortlessly.

Plywood platforms of the house are connected through boxy stairs that connects the living area with the attached garden space. Living area and kitchen are acquired in the lowest part of the house. On the other hand, bedroom and bathroom occupies a split-level above.

Occupying a sloped residential plot in Kobe, the house is designed to protrude from its lowest part with its slanting metal roof. It somehow reminds us of the way animals build their shelters in a slope. In the similar manned, the architect has tried to build this home in the most natural manner. Plus, everything room inside the house has been connected to each other in a continuous pattern. Overall, it is a warm and inviting apartment that makes excellent use of the available space.

Re-slope House by Tomohiro Hata

Spacious living space

Re-slope House by Tomohiro Hata

Windows bringing in natural light

Re-slope House by Tomohiro Hata

Light-colored walls and wood are lined across the interior

Re-slope House by Tomohiro Hata

Minimalist furnishing across the living space

Re-slope House by Tomohiro Hata

The house naturally blends into the landscape

Re-slope House by Tomohiro Hata

Skylights are placed on the rear part

Re-slope House by Tomohiro Hata

Kitchen and living area is at lowest part

Via: Dezeen

Load More By Monika Thakur
Load More In Architecture

Check Also

Equanimity hanging house forms ultimate connection with desert landscape

In the moon valley of Wadi Rum, Jordan, ...