Architecture, Dream home
govaert-and-vanhoutte-architects-residence-vdb-belgium

Residence VDB in Belgium has its own pool and underground lair

Designed by Govaert & Vanhoutte Architects, Residence VDB near Ghent in Belgium is the ultimate bachelor pad that comes with its own swimming pool and underground lair. The rectangular concrete structure is located downstream from the city of Ghent on the Leie River and even a gold terrain lies beside this contemporary dwelling.

The ground floor includes a pool house, kitchen, living room area, and private rooftop terrace – all to promote living the single lifestyle. A second smaller concrete volume contains the master bed/bath room and two extra bed/bath rooms. Most parts of the facade are glazed to offer maximum views of the garden and river.

For privacy, the wooden box-like volume holds the pool house. All thanks to the sliding panels, this pool house can hide from the passing boats on the river. The front facade towards the street has two entrance doors and a gate towards the car elevator.

However, the most interesting part of the house remains hidden beneath the home. The underground space includes a private garage space, a wine cellar and cabinet, a cigar bar, a DJ booth, a lounge area and an entertainment center. It is perfect mancave for all nightly activities and enjoying bachelor life to the fullest.

Check out the images to have closer look at different sections of the bachelor pad.

govaert-and-vanhoutte-architects-residence-vdb-belgium

Rectangular concrete structure

govaert-and-vanhoutte-architects-residence-vdb-belgium

Surrounded by a garden and Leie River

govaert-and-vanhoutte-architects-residence-vdb-belgium

Minimalist exterior

govaert-and-vanhoutte-architects-residence-vdb-belgium

There are lot of windows to maximize outside views

govaert-and-vanhoutte-architects-residence-vdb-belgium

The house has a private swimming pool

govaert-and-vanhoutte-architects-residence-vdb-belgium

The front facade towards the street has two entrance doors and a gate towards the car elevator

govaert-and-vanhoutte-architects-residence-vdb-belgium

The pool area also has sliding panels to hide it from the nearby area

govaert-and-vanhoutte-architects-residence-vdb-belgium

Private area of the house

govaert-and-vanhoutte-architects-residence-vdb-belgium

The ground level is a space for all the day activities

govaert-and-vanhoutte-architects-residence-vdb-belgium

Dining area

govaert-and-vanhoutte-architects-residence-vdb-belgium

Contemporary interior with stylish decor

govaert-and-vanhoutte-architects-residence-vdb-belgium

Living room has a wall-mounted fireplace

govaert-and-vanhoutte-architects-residence-vdb-belgium

Wine cellar within the underground lair

govaert-and-vanhoutte-architects-residence-vdb-belgium

Private garage space

govaert-and-vanhoutte-architects-residence-vdb-belgium

Entertainment area

Via: ArchDaily

Check Also

Infralia’s multifunctional infrared mirror heater maximizes small bathroom

Most of the people think a lot before ...